Udržitelná administrativní budova Viadukt Anděl cílí na certifikaci LEED Gold

19. Květen 2022

Kancelářská budova Viadukt Anděl získala stavební povolení na udržitelný projekt se zdravým vnitřním prostředím, který cílí na dosažení certifikace LEED Gold.



ZPĚT
 
   

JRD Development má na starosti projektový management stavby, řízení fit-outů a – spolu se společností JLL – pronájem jednotlivých kanceláří a retailových prostor. Výstavba administrativní budovy odstartuje ve druhé polovině letošního roku a potrvá přibližně dva roky. Její celkovou pronajímatelnou plochu, která činí přibližně 7 850 m2, doplní střešní terasa s panoramatickým výhledem na nábřeží Vltavy, Vyšehrad a Pražský hrad. Uživatelé zde budou moci využít například unikátní systém potrubní pošty či komunitní aplikaci Sharry, která slouží k řízení vstupu osob do budovy, rezervaci zasedacích místností a k chytré správě objektu.

Administrativní budova Viadukt Anděl bude aspirovat na prestižní, mezinárodně uznávanou certifikaci LEED Gold v4, což je ohodnocení vlivu budovy na životní prostředí a na zdraví svých uživatelů. „Díky shodě s Property N74 bude nový projekt vycházet ze stejných principů energetické šetrnosti a zdravého vnitřního prostředí, které uplatňujeme u své rezidenční výstavby. Velký důraz zde budeme klást na využití udržitelných materiálů a technologického vybavení (včetně tepelných čerpadel s geotermálními vrty, fotovoltaického systému, automatického systému řízeného větrání s rekuperací s kompletně oddělenými okruhy přívodu a odvodu vzduchu, venkovního stínění, plnospektrálního osvětlení a inteligentního řídicího systému), vysokou energetickou účinnost, kvalitní vnitřní prostředí a uživatelský nadstandard zajišťující vysoce efektivní práci,“ vysvětluje Jan Řežáb, majitel a zakladatel JRD.

Viadukt Anděl vyroste v dynamicky se rozvíjející lokalitě nedaleko významné křižovatky pražského Anděla: v její blízkosti vzniká nová čtvrť Smíchov City a rezidenční areál na místě bývalého zlíchovského lihovaru. Celková pronajímatelná plocha budovy činí přibližně 7 850 m2, z čehož 7 100 m2 připadne na kanceláře a zbytek na obchody a služby, včetně kavárny. Součástí projektu bude odpočinková zóna se zelení v atriu budovy, kterou zkrášlí funkční a designově ztvárněný systém potrubní pošty vytvořený za autorské spolupráce architekta Petra Vacka a studia Klik architekti, a zelená terasa na střeše objektu. Uživatelé a návštěvníci budou moci parkovat v podzemních garážích, doplněných nabíjecími stanicemi pro elektromobily, nebo využít zázemí pro cyklisty.

Autor: Crest Communications, Zdroj foto: Crest Communications
 

 







+420 603 259 151

redakce@zivotzaokny.eu

Autorská práva vykonává vydavatel, publikování, přetištění či šíření obsahu nebo jeho částí jakýmkoliv způsobem v českém či jiném jazyce bez předchozího písemného souhlasu vydavatele – MODERN LIVING s.r.o. – je zakázáno. Tato publikace obsahuje ilustrační obrázky a fotografie z kolekce Shutterstock a archivů. Tyto obrázky jsou chráněny copyrightem a použity v souladu s licencí.